Web Analytics Made Easy - Statcounter

وجود سوسک در نان یکی از مجتمع های تولید نان در زاهدان باعث نگرانی مردم این شهرستان از کیفیت و بهداشت محصولات غذایی در بازار شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، چندی پیش بود که عدم نظارت های بهداشتی بر کارخانه های مواد غذایی در کشور سبب تهیه مواد خوراکی با طعم موش، مارمولک و سوسک شده بود که البته بازار صنایع غذایی سیستان و بلوچستان نیز از این قاعده مستثنی نبوده است و هر از چند گاهی زیر سایه عدم نظارت بهداشتی شاهد کشف مواد خوراکی با طعم های مختلف حشرات بوده ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در تماسی که در روزهای اخیر یکی از شهروندان زاهدان با پایگاه خبری عصرهامون داشت، وی با بیان اینکه برای تهیه نان جو به یکی از مجتمع های تولید نان در زاهدان مراجعه کردم که پس از مصرف، شاهد وجود سوسک در نان شدم، گفت: آیا نظارتی بر نظافت و بهداشت نانوایی ها وجود ندارد که هر بار شاهد وجود حشره ای در یکی از بیشترین محصولات مصرفی مردم هستیم.

 


این شهروند ادامه داد: مسئولین باید نظارت ها بر این اقلام مصرفی را بیشتر کنند تا دیگر شاهد تکرار این موارد در استان نباشیم.

   

چندی پیش نیز یکی از شهروند خبرنگاران عصرهامون با ارسال تصویری از وجود یک سوسک کوچک در داخل کیک بسته بندی خبر داد و گفته بود: این کیک را از بوفه یکی از بیمارستان های سطح شهر زاهدان خریداری کرده که با این مورد مواجه شده است!

   

در تماسی که خبرنگار عصرهامون با عبدالرزاق پاکزاد مدیرگروه تخصصی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی زاهدان داشت، وی با بیان اینکه نظارت بر نانوایی ها و قنادی ها که جز صنف های خاص هستند به صورت ماهانه انجام می شود، گفت: امکان این اتفاقات کاملا طبیعی است ولی به هر حال اگر چنین چیزی مشاهده کنیم به شدت برخورد می کنیم.
 

وی ادامه داد: در کلیه صنف ها شماره سامانه 190 نصب شده است که شهروندان باید هر یک، یک بازرس بهداشت باشند و تخلفات بهداشتی را به ما اطلاع رسانی و گزارش دهند تا در کمترین زمان پیگیری شود.
 

پاکزاد با بیان اینکه تنها برای صنف نانواها و قنادی ها نظارت ها به صورت ماهانه است، افزود: برای سایر صنف ها به دلیل وجود 9 هزار واحد صنفی امکان نظارت ماهانه وجود ندارد لذا به صورت سه ماهه بررسی می شوند.

مدیرگروه تخصصی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در خصوص برخورد با افراد متخلف اضافه کرد: در صورتی که تخلف شخص محرز شود طبیعتا آن واحد صنفی پلمپ می شود.

در ادامه در تماسی که خبرنگار عصرهامون با موسی تنهای جهانتیغ رئیس شعبه ویژه بهداشتی، درمانی و دارویی تعزیرات استان داشت، وی با بیان اینکه تعزیرات حکومتی مرجع رسیدگی به شکایات بهداشتی است، افزود: وقتی پرونده ای به تعزیرات ارجاع و مستند های لازم را داشته باشد با قاطعیت با متخلف برخورد می شود چون مسائل بهداشتی و سلامت شهروندان خط قرمز تعزیرات حکومتی است لذا در این مورد با کسی تعارف نداریم و به شدت برخورد می کنیم.

وی ادامه داد: در مورد نانوایی ها که به صورت روزمره مردم به آن ها مراجعه می کنند بیشتر خود اتحادیه مربوطه را متولی نظارت می دانیم لذا خود اتحادیه های صنفی باید نظارت را بر زیر مجموعه شان داشته باشند که کار به مرکز بهداشت نرسد اگر این اتفاق بیفتد ورودی پرونده ها به تعزیرات حکومتی کمتر می شود.

تنهای جهانتیغ با بیان اینکه تعزیرات حکومتی در خصوص مسائل بهداشتی سختگیر خواهند بود، افزود: در صورتی که تخلفات این چنینی اتفاق افتاده باشد هر مرجع رسیدگی در چارچوب قانون رسیدگی می کند  به طوری که خود مرکز بهداشت در موارد این چنینی دو آیتم دارد موارد بحرانی و غیر بحرانی که در موارد بحرانی پس از اخطار نسبت به تعطیلی اقدام می شود و تا رفع نقص آن واحد پلمپ است و پس از برخورد قضایی رفع پلمپ می شود و در موارد غیر بحرانی اگر با تذکر حل شود پرونده به تعزیرات ارجاع نمی شود. 

علی ای حال این روزها وجود حشرات در برخی مواد غذایی به چالشی برای خریداران تبدیل شده و نگرانی هایی را برای شهروندان ایجاد کرده است که می طلبد نظارت ها بر واحد های تولیدی مواد غذایی بیشتر از گذشته شود.

انتهای پیام/ 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۱۰۰۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد

به گزارش خبرگزاری مهر، بنا بر اعلام وزارت حج و عمره عربستان، زائر بیت الله الحرام باید واکسن مننژیت را دریافت کرده باشد، به طوری که مدت زمان دریافت آن از ۱۰ روز کمتر و از ۵ سال بیشتر نباشد.

همچنین، مقامات بهداشتی کشوری که زائر بیت الله الحرام به سرزمین وحی اعزام می‌کنند، باید از دریافت واکسن به موقع وی اطمینان حاصل کنند و نام واکسن مصرفی و تاریخ دریافت آن را در گواهی واکسیناسیون بنویسند.

زائر باید واکسنی متشکل از حداقل یک دوز واکسن فلج اطفال خوراکی دو ظرفیتی یا واکسن فلج اطفال غیرفعال دریافت کند.

در همین راستا، وزارت بهداشت عربستان توصیه کرد کشورهایی که زائران آنها عازم به سرزمین وحی هستند، توجه داشته باشند که وی از بیماری‌هایی که با حداقل سلامت جسمانی منافات دارد و زائر نمی‌تواند با آنها مناسک انجام دهد، عاری باشد.

وزارت بهداشت عربستان به مواردی مانند نارسایی پیشرفته کلیه که نیاز به همودیالیز یا دیالیز صفاقی دارد، نارسایی قلبی پیشرفته که علائم آن در حالت استراحت یا با حداقل فشار فیزیکی ظاهر می‌شود، بیماری‌های مزمن ریوی که نیاز به استفاده متناوب یا مداوم از اکسیژن دارند، سیروز پیشرفته کبدی همراه با علائم نارسایی کبد مانند: آسیت، خونریزی واریس، یا تشنج یا از دست دادن هوشیاری و بیماری‌های عصبی شدید که شناخت را مختل می‌کنند یا با ناتوانی‌های حرکتی شدید همراه هستند و پیری همراه با زوال عقل اشاره کرده است.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت عربستان؛ زائران مبتلا به بیماری‌های مزمن، علاوه بر مقدار کافی از داروهایی که مصرف می‌کنند، مدارک مربوط به وضعیت سلامتی خود را به همراه داشته باشند و در وسایل همراه خود قرار دهند، علاوه بر این که در برابر بیماری‌های مورد هدف واکسیناسیون‌های اولیه مانند دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، فلج اطفال، سرخک و آبله ایمن شوند.

کد خبر 6095221

دیگر خبرها

  • امحای ۲ تن مواد غذایی فاسد در میاندوآب
  • معدوم‌سازی بیش از ۳ تن مواد غذایی فاسد در میرجاوه
  • چارت سازمانی مرکز بهداشت گلشن تصویب شد
  • دستورالعمل بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • سازمان بهداشت جهانی ۴۴۳ حمله به تاسیسات بهداشتی غزه را ثبت کرد
  • کشف بیش از دو هزار کالای آرایشی و بهداشتی تقلبی در فروردین ماه
  • کشف ۲۵۷۶ قلم کالای آرایشی و بهداشتی تقلبی در مشهد
  • اجرای طرح نظارت از تاکسی‌های سطح شهرکرد
  • فعالیت یک کشتارگاه طیور متخلف در ری متوقف شد