Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-04@03:12:01 GMT

صبحانه بلغور جو دو سر بخورید

تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۰۲۴۸۷

صبحانه بلغور جو دو سر بخورید

خبرگزاری میزان- بلغور جو دوسر خطر سکته مغزی را کاهش می‌دهد، درضمن مصرف جو می‌تواند به کاهش کلسترول کمک کند. کلسترول فاکتور خطرزا در بروز سکته ایسکمیک است. تاریخ انتشار: 13:29 - 09 دی 1398 - کد خبر: ۵۸۱۵۹۰

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، نتایج بررسی انجام شده توسط این متخصصان در دانمارک حاکی از آن است که جایگزین کردن بلغور جو دوسر با تخم‌مرغ و نان سفید در وعده صبحانه می‌تواند خطر ابتلا به سکته مغزی را کاهش دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته متخصصان، مصرف روزانه صبحانه و به طور خاص گنجاندن بلغور جو دوسر در این وعده غذایی با کاهش خطر سکته مغزی مرتبط است.

در این بررسی محققان اطلاعات تغذیه‌ای حدود ۵۵ هزار بزرگسال را که به طور میانگین ۵۶ ساله بوده و سابقه سکته مغزی نداشتند مورد مطالعه قرار دادند. در شروع مطالعه شرکت‌کنندگان هر هفته به طور میانگین ۲.۱ وعده تخم‌مرغ، سه وعده نان سفید، یک وعده ماست و تنها ۰.۱ وعده بلغور جو دوسر مصرف کردند.

محققان نیمی از این افراد را برای مدت ۱۳.۴ سال تحت کنترل قرار دادند. در این مدت ۲۲۶۰ نفر از آنان دچار سکته مغزی شدند. محققان با استفاده از مدل‌های آماری به این نتیجه دست پیدا کردند افرادی که یک وعده تخم مرغ یا نان سفید را با بلغور جو دوسر جایگزین کنند چهار درصد کمتر در معرض ابتلا به سکته مغزی هستند.

متخصصان دانمارکی همچنین تاکید کردند: یافته‌های ما نشان می‌دهد ترغیب افراد به مصرف جو دوسر به جای نان سفید و تخم‌مرغ می‌تواند در پیشگیری از سکته مغزی گزینه عاقلانه‌ای باشد، اما ممکن است فاکتور‌های مهم‌تر دیگری نیز وجود داشته باشد.

به گزارش ژاپن تودی، به گفته آن‌ها درحالی که این مطالعه به گونه‌ای طراحی نشده تا نشان دهد، چگونه بلغور جو دوسر خطر سکته مغزی را کاهش می‌دهد، اما مصرف جو می‌تواند به کاهش کلسترول کمک کند. کلسترول فاکتور خطرزا در بروز سکته ایسکمیک است و نقش جو در کاهش کلسترول می‌تواند تاثیر بلندمدت بر کاهش خطر سکته ایسکمیک داشته باشد.

بیشتر بخوانید: گزینه‌های خوشمزه برای کنترل قند خون


منبع: ایسنا
انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کلسترول تغذیه سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۰۲۴۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کبد چرب و دردسرهایش

آفتاب‌‌نیوز :

«امروزه در جهان کبد چرب به یک بیماری اپیدمی و همه‌گیر تبدیل شده به طوری که از هر ۱۰ نفر در جهان یک نفربه آن بیماری مبتلاست. در ادامه به بررسی این بیماری خواهیم پرداخت.

کبد چرب چیست؟

بیماری کبد چرب به دلیل تجمع چربی مازاد در کبد ایجاد و اغلب در افرادی دیده می‌شود که اضافه وزن دارند یا چاق هستند. کبد چرب معمولاً در مراحل اولیه آسیبی ایجاد نمی‌کند و علایمی ندارد، اما در صورت بدتر شدن می‌تواند منجر به آسیب جدی به کبد شود.

علت بیماری کبد چرب

کبد چرب می‌تواند ناشی از مصرف زیاد الکل باشد، اما بیشتر افراد مبتلا به این بیماری دچار بیماری نوع غیرالکلی هستند که ناشی از مصرف الکل نیست. عواملی که در ایجاد این بیماری نقش دارد، عبارت‌اند از:

فشار خون بالا

افزایش کلسترول و تری گلیسیرید خون

ابتلا به دیابت نوع ۲

اضافه وزن و چاقی به‌خصوص در اطراف شکم

برخی افراد به دلایل دیگری مثل سندروم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، هپاتیت B مزمن، هپاتیت C مزمن، بیماری هموکروماتوز و عوارض جانبی برخی دارو‌ها به کبد چرب مبتلا می‌شوند.

انواع کبد چرب غیر الکلی

کبد چرب ساده یا استئاتوز (کبد چرب گرید یک): در این مرحله سلول‌های چربی شروع به رسوب در کبد می‌کنند. در کبد چرب گرید یک هیچ التهاب یا زخمی وجود ندارد.

استئاتوهپاتیت غیر الکلی (کبد چرب گرید۲): این مرحله زمانی رخ می‌دهد که تجمع چربی در سلول‌های کبد با التهاب همراه باشد.

فیبروز (کبد چرب گرید۳): این مرحله زمانی اتفاق می‌افتد که بافت اسکار پایدار در کبد و در رگ‌های خونی اطراف کبد وجود داشته باشد. در کبد چرب گرید ۳ کبد می‌تواند به درستی عمل کند.

سیروز کبدی (کبد چرب گرید۴): در این مرحله کبد به درستی کار نمی‌کند و علایمی مانند زرد شدن پوست و سفیدی چشم‌ها و درد مبهم در سمت راست پایین دنده‌ها شروع می‌شود.

علایم کبد چرب

کبد چرب دارای این علایم است:

درد شکم

از دست دادن اشتها

کاهش وزن

ضعف یا خستگی

حالت تهوع

خارش پوست

زردی پوست و چشم

کبودی پوست و خون ریزی آسان

ادرار تیره‌رنگ

تغییر رنگ مدفوع

تجمع مایع در شکم (آسیت)

تورم پا‌ها

خوشه‌های قابل مشاهده از رگ‌های خونی زیر پوست

بزرگ شدن سینه در مردان

سرگیجه

درمان و پیشگیری

درمان کبد چرب بستگی به علت آن دارد، بعضی از انواع آن ممکن است نیازی به درمان نداشته باشد. اصلاح سبک زندگی علاوه بر درمان می‌تواند باعث پیشگیری از این بیماری شود.

اجتناب از مصرف الکل و دیگر مواد سمی: پرهیز از مصرف الکل، ضروری‌ترین بخش کنترل کبد چرب الکلی است. همچنین بیماران باید از مصرف دارو‌هایی مثل کورتیکواستروئید‌ها که باعث آسیب به کبد می‌شود، اجتناب کنند.

رژیم غذایی: رژیمی با چربی تعدیل شده برای پیشگیری از کبد چرب توصیه می‌شود.

کاهش وزن: کاهش وزن می‌تواند باعث کاهش مقدار چربی جمع شده در کبد شود.

ورزش: ورزش منظم برای بهبود این بیماری، مفید و روشی مناسب برای کاهش کلسترول و تری گلیسیرید خون است.

دارودرمانی تحت نظر پزشک: دارو‌هایی که برای درمان مقاومت انسولین استفاده می‌شود، می‌تواند مفید باشد.

گیاه خار مریم (Milk Thistle): خار مریم گیاهی است که برای درمان بیماری‌های کبدی استفاده و باعث افزایش تولید آنزیم‌های آنتی اکسیدانت می‌شود که به کبد برای شکستن و دفع مواد سمی کمک می‌کند. همچنین این گیاه ممکن است باعث افزایش تولید سلول‌های کبدی جدید شود. البته مصرف آن باید تحت نظر پزشک باشد.

برای بیمارانی به بیماری کبد چرب گرید ۲ مبتلا هستند، بهترین راه درمان، تغییر سبک زندگی است. با خوردن غذا‌های کم چرب و افزایش فعالیت بدنی می‌توانید بیماری خود را درمان و هر چند وقت یک بار با پزشک متخصص مشورت کنید.»

منبع: روزنامه خراسان

دیگر خبرها

  • بهترین زمان برای مسواک زدن / چند بار در روز مسواک بزنیم؟
  • ۹ راهکار موثر برای کاهش وزن در زنان بالای ۳۰ سال
  • طرز تهیه دسر شکلاتی رژیمی، با خیال راحت دسر بخورید!
  • تاخیر در دیدار حساس: هوادار سکته کرده بود!
  • سم زدایی کبد با نخوردن این خوراکی پرطرفدار !
  • خوراکی‌هایی که بهتر است با معده خالی خورده نشوند
  • وعده صبحانه را با این مواد غذایی شروع کنید
  • قیمت جدید تخم‌مرغ اعلام شد
  • کبد چرب و دردسرهایش
  • به محض ترک قند و شکر در بدن چه می‌شود؟