Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-03@16:36:29 GMT

خواص نان جو | مضرات نان جو | نان جو و دیابت

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۰۶۲۹۴

خواص نان جو | مضرات نان جو | نان جو و دیابت

خواص نان جو | خواص نان جو در درمان بیماری ها | خواص نان جو برای یبوست | نان جو و دیابت | نان جو در ایام روزه داری | فواید نان جو | مضرات نان جو | نان جو و سرطان

خواص نان جو

جو یکی از غلات بسیار مفیدی است که ارزش غذایی بالایی دارد و خود به عنوان یک غذای کامل می تواند به شمار رود. جو از گیاهی با ساقه های بلند به جود می آید و هنوز هم یکی از غذاهای عمده انسان را تشکیل می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کشورهای مختلف نیز جزو پرمصرف ترین مواد غذایی است که با اشکال مختلف و طعمهای گوناگون عرضه می شود. 

از امام جعفر صادق (ع) نقل شده است که خاصیت های غذایی و درمانی با ارزشی در نان جو وجود دارد، به همین دلیل طعام حضرت رسول اکرم (ص) تا آخر عمر از نان جو خالی نبود. 
نان جو از انواع نان های قدیمی است به طوری که خوراک اصلی گلادیاتورهای رومی را تشکیل می داد و قهرمانان آن زمان را «هوردیری» یعنی «خورندگان نان جو» می نامیدند.

در سالهای اخیر تحقیقات علمی نشان داده است که نان جو از نظر بهداشتی و سلامتی از ارزش ویژه ای برخوردار است و از این جهت این نان مورد توجه بیشتر قرار گرفته است 
سبوس موجود در نان جو دو برابر نان گندم است و در هر 100 گرم نان جو حدود چهار گرم فیبر وجود دارد. 
از این جهت نان جو برای افرادی که مبتلا به دیابت می باشند بسیار مفید است زیرا هر فرد دیابتی روزانه به 20 تا 30 گرم فیبر نیاز دارد که بدین ترتیب بخش زیادی از آن را می توان با نان جو و بقیه را با خوردن حبوبات و سبزی ها جبران کرد. 

پیشنهاد می شود بخوانید : خواص ارزن / مضرات ارزن / ارزن و شگفتی هایش خواص نان جو در درمان بیماری ها

مصرف نان جو تاثیر زیادی در کنترل و پیشگیری از بسیاری بیماری ها به ویژه بیماری هایی که با چاقی در ارتباطند، دارد. برخی از مهمترین خواص درمانی نان جو به شرح زیر میباشد:

مصرف نان جو به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی از ویتامین ب در ایجاد آرامش موثر است.

نان جو دارای فیبر فراوان است و برای درمان یبوست بسیار مفید میباشد.

نان جو حاوی مواد ضد سرطانی است که قادر به سرکوب عوامل سرطان به ویژه پیشگیری از بروز سرطان در بستر روده‌هاست. همچنین مصرف نان جو به رفع تومورهای سرطانی کمک میکند.

یکی از خوان نان جو شاخص گلیسمی پایین آن است. ازا ین رو مصرف آن برای بیمارن دیابتی مفید است. با مصرف این نان، افراد دیابتی دیرتر گرسنه شده و کمتر به خوردن شیرینی تمایل خواهند داشت.

نان جو برای بیماران قلبی عروقی بسیار مفید است. خواص نان جو به کاهش کلسترول بد خون کمک میکند و به دلیل دارا بودن پتاسیم برای بیمارن مبتلا به فشار خون بالا نیز مفید است.

مصرف نان جو به ویژه نان جو سبوسدار از سفید شدن زودرس موها پیشگیری میکند.

مصرف نان جو برای تقویت حافظه مفید است.

املاح و مواد معدنی موجود در نان جو به افزایش سلامت و استحکام استخوانها کمک شایانی میکند. همچنین با مصرف این نان، نرمی استخوان کودکان از بین می رود.

خواص نان جو برای یبوست

بر اساس پژوهش های مختلف ، سبوس غنی ترین منبع غذایی فیبر و الیاف گیاهی محسوب می شود. این فیبر و الیاف را که بیشتر مواد سلولزی و همی سلولزی می باشد و مصرف آن موجب افزایش حجم مدفوع می گردد. افزایش حجم مدفوع عامل اساسی مبارزه با یبوست و بیماری کولون و پیدایش سرطان کولون می باشد.

نان جو و دیابت

یک کارشناس تغذیه معتقد است، افراد مبتلا به دیابت نباید نان جو مصرف کنند.

مریم شیرمستی با اشاره به وجود انواع مختلفی از نان از جمله نان سنگک، لواش، بربری، ساجی، رژیمی و ... گفت: اگرچه رکن اساسی همه نان‌ها آرد گندم است، اما برخی از انواع نان ها سبوس و در نتیجه میزان ویتامین‌های گروه B بیشتری دارند.

وی معتقد است، نان جو می‌تواند در کاهش کلسترول، تری گلیسرید و اسید اوریک خون مفید باشد.

این کارشناس تغذیه مصرف نان جو برای افراد مبتلا به دیابت را ممنوع خواند اعلام کرد: قند موجود در نان جو قند "مالت" است که سریع به گلوکز تبدیل می شود.

پیشنهاد می شود بخوانید : خواص بلغور / خواص بلغور برای لاغری / بلغور و شگفتی هایش

نان جو در ایام روزه داری

 نان جو همچنین  به دلیل وجود کربوهیدرات های پیچیده می تواند از بروز گرسنگی در ساعات روزه داری پیشگیری کند. بنابراین مصرف این نان در زمان سحر توصیه می شود.

نان جو و سرطان

از دیگر خواص نان جو ویژگی این نان بری تقابل با سرطان است نان جو از نان هایی با مواد ضد سرطانیست .خصوصا اینکه حاوی آنتی اکسیدان است که به مبارزه با رادیکال های آزاد می پردازد و از سرطان جلوگیری می کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت نموده و سلامت بدن را تضمین می نماید.همچنین جو دارای لیگنان می باشد که بدن را در مقابل سرطان سینه و هر سرطان هورمونی دیگر مقاوم می نماید .نان جو به علا کم کردن چربی شکم و ثابت نمودن فشار خون باعث کم شدن ابتلا به سرطان می گردد

نکته دیگر اینکه جو سرشار از سلنیوم است و حتما با خواص ضد سرطانی سلنیوم آشنا هستید اما مختصر می گویم سلنیوم با دفع سموم بدن به کاهش سلول های سرطانی می پردازد و سیستم ایمنی را تقویت می نماید.

در آخر اینکه نان جو فیبر دارد که موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از سرطان خصوصا سرطان روده بزرگ می گردد.

مضرات نان جو

نان جو به دلیل داشت مقادیر بالای فیبر، مقدار زیادی از آب بدن را جذب می کند، بنابراین لازم است همراه با مصرف آن، مایعات و آب فراوانی نوشیده شود.
رژیمی بودن نان جو و کمک به لاغری، به این معنا نیست که چون این نان بی ضرراست، فرد می‌تواند هر چه قدر می‌خواهد بخورد. مصرف نان جو زمانی مفید است که به جای سهم نان روزانه‌ استفاده شود.
برخی از افراد ممکن است به پروتئین گلوتن موجود در نان جو دارای حساسیت باشند و در صورت مصرف آن دچار بیماری به نام سلیاک گردند. این افراد بایستی نان جو و سایر فرآورده های آن را از رژیم غذایی خود حذف نمایند.

نان جو مفید برای سلامتی

بتا گلوکان در نان جو یافت می شود

بتا گلوکان ها می توانند کلسترول را در معده متصل کنند قبل از اینکه در خون جذب شود. گفته می شود مصرف روزانه سه گرم بتاگلوکان باعث کاهش پنج درصدی کلسترول می شود. خطر ابتلا به مشکلات قلبی عروقی یک چهارم کاهش می یابد.

نان جو 500 گرمی جدید دارای 10 گرم بتاگلوکان است. سه برش در روز برای تأمین نیاز روزانه کافی است.  پنجاه درصد بتاگلوکان بیشتر از جو سنتی تولید می کند. پرورش دهندگان بذر به طور تصادفی با این صفات روبرو شدند. کارین Dieckmann تاجر بذر می گوید: "این واقعاً یک چیز عالی بود که فهمیدیم نژاد جدیدی در سراسر جهان داریم. و سپس - البته بدون مهندسی ژنتیک - ما همیشه بهترین گیاهان را انتخاب می کردیم."

امیدواریم مطلب خواص نان جو برایتان مفید باشد.

پیشنهاد می شود بخوانید : خواص میوه نان / خواص میوه نان برای قلب / خواص میوه نان برای سرطان

منبع: ساعت24

کلیدواژه: سئوی سایت مصرف نان جو خواص نان جو نان جو بسیار مفید بیماری ها نان جو نان جو نان جو مصرف آن نان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۰۶۲۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فواید و خواص آب سیب‌زمینی

سیب‌زمینی یک گیاه پرخاصیت و ارزان‌قیمت است که درمان بسیاری از بیماری‌ها را به‌راحتی انجام می‌دهد و برای زیبایی پوست و مو بسیار پرخاصیت است. اکثر مردم هرگز نوشیدن یک لیوان آب سیب‌زمینی را تجربه نکرده‌اند، اما همان‌طور که خواهید خواند، خواص، فواید و مزایای سلامتی‌اش چشمگیر است.

حقایق تغذیه‌ای آب سیب زمینی:

به گزارش نمناک، آب سیب زمینی غنی از مواد مغذی مانند ویتامین C، پتاسیم، ویتامین‌های مختلف B، کلسیم، آهن، فسفر، مس و گوگرد، است. اکثر مواد مغذی در پوست سیب زمینی قرار دارند، بنابراین مهم است که هنگام تهیه آبش در خانه، پوستش را نگیرید.

آب سیب زمینی به دلیل وجود بسیاری از مواد مغذی فواید زیادی دارد و تاثیرات چشمگیر سلامت آب سیب زمینی شامل جلوگیری از پیری، کمک به هضم، بهبود زخم، حمایت از کبد، بهبود گردش خون، تنظیم تولید هورمون، و ... است.

آب سیب زمینی مانع از پیری می‌شود:

تحقیقات نشان داده است که آب سیب زمینی می‌تواند پوست را مرطوب کرده و آنتی اکسیدان‌ها را به سطح پوست منتقل کند، که می‌تواند به کاهش چین و چروک و لکه‌های سنی کمک کند، در حالی که از عفونت‌های التهابی و پوست محافظت می‌کند.

تقویت سطح انرژی با آب سیب زمینی:

آب سیب زمینی یک تقویت کننده انرژی عالی است، زیرا قند‌های طبیعی موجود در این آب، اشکال آسان انرژی هستند. علاوه بر این، آب سیب زمینی دارای سطح بالایی از تیامین است، که می‌تواند توانایی بدن برای تجزیه کربوهیدرات‌ها را به انرژی قابل استفاده افزایش دهد.

آب سیب زمینی برای بهبود هضم:

محتوای نشاسته آب سیب زمینی با تعدادی از مشکلات گوارشی مرتبط است و می‌تواند باعث التهاب در روده و تسکین هضم شود و علائم یبوست، التهاب، گرفتگی و سوء هاضمه را از بین می‌برد.

درمان زخم با آب سیب زمینی:

آب سیب زمینی خواص آنتی اسید‌های شناخته شده و PH قلیایی دارد؛ این می‌تواند اسیدیته را در روده شما متعادل کند و به درمان و پیشگیری از زخم معده کمک می‌کند. می‌تواند یک لایه محافظ در معده را ایجاد کند تا درد و ناراحتی این مشکلات شایع را از بین ببرد.

آب سیب زمینی برای سم زدایی کبد و کیسه صفرا:

آب سیب زمینی یکی از ارزان‌ترین روش‌ها برای پاک سازی کبد و کیسه صفرا است، ژاپنی‌ها از این آب برای درمان هپاتیت استفاده می‌کنند.

بهبود سلامت قلبی با آب سیب زمینی:

مقدار قابل توجهی از پتاسیم در یک لیوان آب سیب زمینی وجود دارد، بیش از ۵۰% مصرف روزانه شما. این بدان معنی است که روز خود را با یک لیوان از این آب شروع کنید که باعث کاهش فشار بر سیستم قلبی عروقی شما می‌شود و همچنین باعث کاهش تنش در رگ‌های خونی و عروق، و در نتیجه فشار خون می‌شود. این نیز خطر ابتلا به حمله قلبی، آترواسکلروز و سکته مغزی را کاهش می‌دهد.

درمان برای میگرن با آب سیب زمینی:

گفته شده است که سیب زمینی خام و آبش قرن هاست که در پزشکی سنتی اروپا استفاده می‌شود. یک تکه از سیب زمینی یا آب سیب زمینی را روی پیشانی و گیجگاه خود برای بهبود درد، استرس و حتی میگرن قرار دهید.

کمک به درمان بیماری کلیه با آب سیب زمینی:

مصرف منظم آب سیب زمینی با عملکرد بهتر کلیه و کاهش خطر ابتلا به تشکیل سنگ کلیه همراه است. تحقیقات زیادی در این زمینه گزارش نشده است، اما بسیاری از مردم ادعا می‌کنند که درمان با آب سیب زمینی برای آن‌ها کار می‌کند.

آب سیب زمینی برای درمان سیاتیک:

سیاتیک با درد ناشی از ناحیه کمری مشخص می‌شود و به پا‌ها می‌رسد. درمان‌های خانگی به خوبی برای درمان سیاتیک کار می‌کنند و گفته می‌شود یکی از موثرترین داروها، آب سیب زمینی است. آب سیب زمینی باعث تحریک عصب می‌شود و به حرکت پا‌ها کمک می‌کند. نصف فنجان آب سیب زمینی خام را حداقل دو بار در روز برای از بین بردن درد بنوشید.

درمان نقرس از خواص آب سیب زمینی:

نقرس یک نوع آرتریت است که به علت تخریب اسید اوریک اضافی ناشی از التهاب و تورم در مفاصل است. آب سیب زمینی دارای خواص ضد التهابی است و باعث می‌شود تا اسید اوریک بیش از حد از مفاصل خنثی شود. این باعث می‌شود آب سیب زمینی یکی از بهترین درمان‌های طبیعی برای نقرس و درد همراه با آرتریت باشد.

آب سیب زمینی برای جلوگیری از بیماری قلبی عروقی:

آب سیب زمینی حاوی خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است که قلب را از انسداد شریان‌ها و توقف قلب محافظت می‌کند و از این رو سلامت قلب را بهبود می‌دهد.

کمک آب سیب زمینی به کاهش وزن:

مردم اشتباه تصور می‌کنند که مصرف سیب زمینی باعث افزایش وزن می‌شود با این حال، تحقیقات نشان داده اند که سیب زمینی واقعا به کاهش وزن کمک می‌کنند. آب سیب زمینی حاوی مقدار زیادی ویتامین C است که به افزایش متابولیسم کمک می‌کند. نوشیدن آب سیب زمینی پس از غذا باعث توقف هورمون‌های گرسنگی (گرلین و لپتین) می‌شود که مانع از گرسنگی و باعث کاهش وزن می‌شود.

تقویت ایمنی:

آب سیب زمینی غنی از ویتامین C است که باعث تقویت ایمنی توسط تحریک تولید گلبول‌های سفید می‌شود. دیگر آنتی اکسیدان‌ها و مواد معدنی ایمنی باعث محافظت در برابر بیماری مزمن و کاهش استرس اکسیداتیو نیز می‌شوند.

بهبود سریع زخم از مزایای آب سیب زمینی:

آب سیب زمینی غنی از ویتامین C است که باعث تحریک تولید کلاژن می‌شود و به نوبه خود سرعت بهبود زخم‌ها را افزایش می‌دهد.

بهبود گردش خون با آب سیب زمینی:

نیاسین یکی دیگر از اعضای خانواده B است که در سطوح بالای در آب سیب زمینی یافت می‌شود. این ویتامین می‌تواند گردش خون را تحریک کند، که باعث بهبود اکسیژن رسانی در قسمت‌های مختلف بدن، همراه با تحویل مواد مغذی مورد نیاز برای ترمیم و عملکرد طبیعی می‌شود.

بهبود تولید هورمون با آب سیب زمینی:

مصرف منظم آب سیب زمینی ممکن است به بهبود سطح هورمون‌های جنسی و استرس کمک کند.

آب سیب زمینی برای سرطان:

آب سیب زمینی سالهاست برای جلوگیری یا درمان سرطان مورد استفاده می‌گیرد. از راهبان بودایی تا اعضای بسیاری از افراد انجمن علمی ژاپنی، اثبات اینکه آب سیب زمینی می‌تواند مانع تشکیل تومور شود، در حال رشد است. برخی از مواد فعال آب سیب زمینی می‌توانند در غلظت‌های زیادی وجود داشته باشند و برای کاهش اندازه تومور استفاده می‌شوند.

چگونه می‌توان آب سیب زمینی را تهیه کرد:

آب سیب زمینی نیاز به زور و تلاش کمی بیشتر از بسیاری از سبزیجات و میوه‌ها دارد، اما آبش واقعا ارزش فشار‌ها را دارد، پوستش را نگیرید تا مقدار بیشتری مواد مغذی را دریافت کنید.

عوارض جانبی آب سیب زمینی:

با وجود تمام مزایای سلامتش قابل توجه اش، آب سیب زمینی می‌تواند برخی از عوارض جانبی منفی، از جمله پریشانی دستگاه گوارش و یا افزایش سطح قند خون را به همراه داشته باشد با این حال، این عوارض جانبی به طور کلی در افرادی دیده می‌شود که آب سیب زمینی را نادرست تهیه می‌کنند یا زیاد می‌نوشند. به طور کلی، هیچ عوارض جانبی منفی برای نوشیدن این آب وجود ندارد.

عوارض آب سیب زمینی برای دیابت:

آب سیب زمینی سطح قند‌های طبیعی را بالا می‌برد، که می‌تواند برای افراد مبتلا به قند خون، مانند افراد دیابتی خطرناک باشد. مصرفش باید در افراد درشت باشند، اما بیماران دیابتی باید به خصوص در مورد کیفیت گلوکز این آب بررسی کنند.

عوارض آب سیب زمینی برای مشکلات مربوط به معده:

تهیه این آب با سیب زمینی مناسب نکته اش است، به این معنی که در انتخاب سیب زمینی دقت کنید، هیچ خال یا ریشه‌ای مباید وجود داشته باشد. سموم خاصی در ریشه‌های سبز تازه سیب زمینی وجود دارد که می‌تواند باعث اسهال، ناراحتی‌های معده و حالت تهوع شود، بنابراین فقط باید سیب زمینی تمیز و تازه را استفاده کرد.

دیگر خبرها

  • خواص قهوه + تاثیر بر لاغری و عوارض مصرف بیش از حد
  • خواص تخم کتان و دانه کتان برای لاغری و درمان بیماری ها
  • رژیم غذایی سالم برای جلوگیری از انواع سرطان
  • فواید و خواص آب سیب‌زمینی
  • فواید باور نکردنی مصرف روزانه پیاز
  • وعده صبحانه را با این مواد غذایی شروع کنید
  • مصرف برخی خوراکی‌ها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • مناسب‌ترین میوه‌ها برای بیماران دیابتی